Aanmelden & Opzeggen

Meest gestelde vragen

Hoe word de startdatum van mijn contract bepaald?

Het is het voor energieleveranciers niet mogelijk om de einddatum van uw huidig contract in te zien. Hierdoor kunnen we het nieuwe contract bij NewEnergy niet automatisch laten aansluiten op het contract bij uw vorige leverancier. Daarom adviseren we u om de einddatum van het huidige contract zelf te controleren. Loopt uw contract bijvoorbeeld van 1 mei 2021 tot 1 mei 2022? Dan kan het nieuwe contract bij NewEnergy op 1 mei 2022 in gaan.

Moet ik mijn huidige leverancier inlichten?

Wij regelen uw overstap. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. U moet wel rekening houden dat u niet voortijdig naar ons overstapt. U kunt dan een boete in rekening gebracht krijgen door uw huidige leverancier als u nog een lopende overeenkomst heeft.

Grootzakelijke klanten moeten daarnaast hun huidige overeenkomst zelf opzeggen. Dat doet Energyhouse niet. Heeft u een grootzakelijke overeenkomst controleer dan ook goed of er sprake is van een opzegtermijn. 

Hoe lang van tevoren kan ik mij aanmelden?

Als u een particulier contract aanvraagt voor uw woning, kunt u tot zes maanden voor de gewenste startdatum de aanvraag doen. Een zakelijke aanvraag  kan tot 24 maanden voor de gewenste startdatum.

Dubbele incasso na overstap

Het kan voorkomen dat uw vorige leverancier nog een incasso voor het maandelijks termijnbedrag uitvoert na de einddatum van de levering. Bijvoorbeeld omdat er in de betreffende maand nog wel energie geleverd is of omdat u bij de vorige leverancier een maand vooruitbetaalt. Uiteindelijk worden op de eindafrekening alle betaalde termijnbedragen verrekend met het energieverbruik. Zo betaalt u alleen voor de energie die daadwerkelijk verbruikt is. Binnen maximaal zes weken na de overstap ontvangt u een eindafrekening van de vorige leverancier.